Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Guvernul a numit…

ULTIMA ORĂ Guvernul a numit un nou șef la Poliția de Frontieră

Sursa foto: Cu Sens

Ruslan Gălușcă a fost desemnat vineri, 29 decembrie, de Cabinetul de miniștri în funcția de șef al Poliției de Frontieră.

„(…) Propun desemnarea domnului Ruslan Gălușcă în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, începând cu data de 29 decembrie 2023.

Domnul Gălușcă Ruslan activează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră începând cu anul 2009, perioadă în care a ocupat diverse funcții, inclusiv de conducere în domeniul asigurării securității frontierei de stat, combaterii imigrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, prevenirii și combaterii eficiente a migrației ilegale (…).

Domnul Gălușcă și-a făcut studiile în cadrul Institutului Militar al Forțelor Armate, Academia de Studii Economice din Moldova (…)”, a declarat ministrul de Interne, Adrian Efros.

Funcția a devenit vacantă la începutul lunii noiembrie, atunci când șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia din funcție.

Vasiloi a publicat un mesaj pe rețelele de socializare.

„A fost o onoare să conduc Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria Republicii Moldova, dar în care instituția pe care am condus-o a făcut față provocărilor.

Vreau să mulțumesc echipei pentru dedicație și profesionalism. Le mulțumesc colegilor din sistemul afacerilor interne și din sistemul de apărare și securitate națională cu care am lucrat în această perioadă împreună.

Nu în ultimul rând le mulțumesc partenerilor noștri care contribuie la dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră fără precedent.

Unicul interes pe care l-am avut, și îl voi avea în continuare, a fost interesul țării și a cetățeanului”, a transmis fostul șef al IGPF.

În luna septembrie, Vasiloi a contestat mustrarea care i-a fost aplicată în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).