Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Actualul director al…

ULTIMA ORĂ! Actualul director al Poștei Moldovei, acuzat anterior că a făcut presiuni asupra unor funcționari pentru a face campanie electorală pentru PSRM, a câștigat concursul pentru funcția de administrator al Î.S. „Poșta Moldovei”

Actualul director general interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, care anterior a fost acuzat de presiuni asupra unor funcționari pentru a participa activ în campania prezidențială din 2020 alături de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, a fost desemnat câștigător al concursului pentru suplinirea funcției de administrator al Î.S. „Poșta Moldovei”.

„Urmare desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, la data de 12 mai 2021, Consiliul de administrație al Întreprinderii de Stat  „Poșta Moldovei”  a  desemnat în calitate de învingător al concursului, candidatul nr. 4 – dl Vitalie Zaharia”, menționează reprezentanții APP.

Directorul interimar al Poștei Moldovei – pe lista candidaților admiși la proba interviului

Vitalie Zaharia, care a fost unul dintre cei patru candidați admiși la proba interviului, ocupă din data de 10 decembrie 2019 funcția de director general interimar al întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Anterior, acesta a fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

În ianuarie 2021, Directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a venit cu mai multe acuzații la adresa directorului Poștei Moldovei, Vitalie Zaharia, menționând că înainte de alegerile prezidențiale din 2020, la indicațiile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, asupra unor funcționari au fost puse presiuni, inclusiv din parte lui Zaharia, pentru a-și părăsi funcțiile. Detalii aici

Vitalie Zaharia

Directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a declarat atunci că ar fi fost obligat de Zaharia să participe activ în campania prezidențială alături de PSRM. Tot atunci, Vitalie Zaharia a anunțat că dezminte acuzațiile și le califică drept false, defăimătoare și tendențioase”. Detalii aici

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris anterior că firma „Toplider SRL”, controlată de Vitalie Zaharia, a câștigat, din 2012 și până în 2018, 90 de contracte cu statul, în mărime de circa 42,5 de milioane de lei.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, Vitalie Zaharia a indicat că a obținut un salariu de 252 535 de lei de la Poșta Moldovei, mai exact Zaharia a ridicat câte 21 de mii de lei pe lună.

La secțiunea veniturile obținute de subiectul declarării și membrii familiei sale, Zaharia menționează că a obținut devidente în mărime de 182 978 de lei de la firma „Toplider SRL” și tot de aici a primit un salariu de 71 500 de lei.

Zaharia nu a declarat casa în care locuiește, ci doar un lot de 12 ari. 

Reprezentanții Agenției Proprietăți Publice au anunțat la 22 aprilie curent că patru candidați și-au depus dosarele pentru participarea la concursul pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

În rezultatul examinării și evaluării dosarelor depuse, au fost admiși și preselectați pentru participare la interviu următorii candidați:

  1. Candidat nr. 1 – Manea Ludmila;
  2. Candidat nr. 2 – Stațiuc Anatolie;
  3. Candidat nr. 3 – Cebotari Serghei;
  4. Candidat nr. 4 – Zaharia Vitalie.

DOC/ Patru candidați, admiși la proba interviului pentru funcția de administrator al Î.S. „Poșta Moldovei”: un fost angajat condamnat la închisoare, iar apoi achitat, dar și actualul director interimar acuzat anterior de presiuni – pe listă