Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ucraina intră în lockdown național.…

Ucraina intră în lockdown național. Școlile, restaurantele şi sălile de sport, închise

Ucraina a închis de astăzi, 8 ianuarie, şcolile, restaurantele şi sălile de sport, instalând un nou lockdown, mai strict, împotriva răspândirii noului coronavirus, informează Hromadske.

Astfel, Guvernul a închis școala, cu excepția învățământului preșcolar și special. Grădinițele și instituțiile de învățământ special vor funcționa ca de obicei.

De asemenea, cafenelele, barurile, restaurantele și alte unități de catering nu vor funcționa. Funcționarea cinematografelor, teatrelor și a altor instituții culturale a fost, de asemenea este interzisă. În general, toate unitățile de divertisment și centrele comerciale, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor vor fi interzise.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din Ucraina a început să crească din nou în luna septembrie şi se menţin la un nivel relativ ridicat. Autorităţile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie.

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 – 14.000 de infectări pe zi.

Noile măsuri, ce includ şi interzicerea adunărilor, sunt impuse până la data de 24 ianuarie.

În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.