Principală  —  IMPORTANTE   —   Trei jucători ai echipei naţionale…

Trei jucători ai echipei naţionale de fotbal a Cehiei, excluşi din lot înaintea partidei cu R. Moldova

Sursa foto: moldfootball

Trei jucători ai echipei naţionale de fotbal a Cehiei au fost excluşi din lot după ce au fost surprinşi într-o discotecă, în cursul nopţii de sâmbătă, cu mai puţin de 48 de ore înaintea unui meci decisiv cu selecţionata R. Moldova, în preliminariile EURO 2024, a anunţat, duminică, staff-ul reprezentativei cehe şi presa locală, scrie Agerpres.

Fundaşii Vladimir Coufal (West Ham United) şi Jakub Brabec (Aris Salonic), precum şi atacantul lui Sparta Praga, Jan Kuchta, „au încălcat regulamentul intern sâmbătă seară”, a transmis selecţionata Cehiei pe contul său de X (fost Twitter).

„Cu efect imediat, ei au părăsit cantonamentul echipei naţionale”, a adăugat Federaţia.

Conform sursei citate, cei trei au fost fotografiaţi într-un bar de noapte în oraşul Olomouc, unde Cehia va întâlni luni R. Moldova.

Cehia are nevoie de cel puţin un egal pentru a-şi asigura calificarea la turneul final de anul viitor din Germania.

Pe 17 noiembrie 2023, pe Stadiul Zimbru din Chișinău s-a disputat meciul dintre Albania și R. Moldova. Meciul cu naționala Albaniei s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Rezultatul de egalitate face ca țara noastră să păstreze șanse de calificare la Euro 2024. Totuși, șansele Moldovei depind de rezultatul meciului dintre Polonia și Cehia, care va avea loc în această seară. În cazul în care Polonia va reuși să câștige sau să obțină un rezultat de egalitate, meciul dintre Moldova și Cehia, care se va disputa pe 20 noiembriese va fi decisiv pentru calificarea la Euro. Cu o victorie în Cehia, Moldova ar obține locul doi în grupă și ar ajunge astfel pentru prima dată la un campionat european.