Principală  —  IMPORTANTE   —   Traseul Soroca-Arionești-Otaci va fi reabilitat.…

Traseul Soroca-Arionești-Otaci va fi reabilitat. Astăzi au fost semnate două contracte pentru executarea lucrărilor de construcție

Sursa foto: MIDR

Traseul Soroca-Arionești-Otaci va fi reabilitat. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță că marți, 11 iulie, au fost semnate două contracte privind executarea lucrărilor de construcție a traseului, cu o lungime totală de 40 kilometri.

Conform ministerului, valoarea lucrărilor de construcție constituie 44 de milioane de euro, bani acordați de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Astfel, contractele au fost semnate de către:

  • directorul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan, cu reprezentanții companiei ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, pentru construcția drumului R14: R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești, total 31 km;
  • directorul ASD, Sergiu Bejan, cu reprezentanții companiei SRL „Rutador” din Moldova, pentru reabilitarea drumului R8.1: R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci, total 9,4 km.

Ceremonia de semnare a avut loc în prezența ministrei Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, care a menționat despre importanța reabilitării tronsoanelor amplasate pe R14 și R8.1, precizând că acestea vor îmbunătăți conexiunea cu punctul vamal de la Otaci și legătura dintre R. Moldova cu Ucraina: 

Potrivit proiectului, va fi reabilitat și lărgit în pantă carosabilul și amenajată o a treia bandă pentru camioanele grele. De asemenea, proiectul include amenajarea drumurilor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecțiilor, intrărilor în curți și un sens giratoriu.