Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tinerii vor putea accesa consultaţii…

Tinerii vor putea accesa consultaţii juridice şi psihologice gratuite

Consiliul Național al Tineretului din Moldova a lansat servicii de consultanță juridică și psihologică gratuită în contextul proiectului Justiție pentru TINEri. Consultaţiile vor fi acordate, pentru a fi mai aproape de tineri şi a le oferi sprijinul necesar.

„Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19, care a venit cu regulile sale şi a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit suprasolicitaţi. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive şi anxietate, dar şi nedreptăţi pe plan profesional, şi nu doar”, se arată în comunicat.

Pe parcursul a patru luni, CNTM îşi propune să informeze peste 10 mii de tineri, în mediul online şi offline, despre drepturile şi obligaţiile acestora în situaţii de criză şi cum aceştia îşi pot apăra drepturile pe timp de COVID-19. De asemenea, tinerilor li se va oferi suport psihologic corespunzător, în funcţie de solicitările pe care le au.

Potrivit CNTM, prin consultarea și asigurarea drepturilor tinerilor, Justiție pentru TINEri își propune să identifice drepturile și interesele legitime ale tinerilor care au fost lezate și să contribuie la îmbunătățirea nivelului de cultură juridică al acestora.