Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Televiziunea afiliată lui Șor, cu…

Televiziunea afiliată lui Șor, cu sediul la Orhei, are o nouă denumire și va fi difuzată prin semnal digital terestru

Postul „Televiziunea Centrală”, afiliat lui Ilan Șor, își schimbă denumirea și devine „TV6”. Totodată, prin decizia Consiliului Audiovizualului (CA), postul a obținut dreptul de a utiliza un slot disponibil din Multiplexul digital A. Altfel spus, canalul va fi difuzat prin semnal digital terestru și va avea capacitatea de acoperire cu semnal TV a peste 80% din populație.

Decizia a fost anunțată de către CA miercuri, 23 decembrie, în ședință publică.

CA a desfășurat miercuri oncursului pentru suplinirea capacității rămase disponibile (2 sloturi) a Multiplexului A, anunțat prin Decizia CA nr. 24/153 din 23.09.2020. La concurs a fost depus un singur dosar de participare: „Media Resurse” SRL, pentru postul de televiziune „Televiziunea Centrală” (extinderea ariei de emisie), care a fost declarat învingător, prin includerea, în licența de emisie, a dreptului de difuzare a serviciului de programe prin Multiplexul A (1 slot).

Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a examinat cererea de reperfectare a licenței de emisie eliberată „MEDIA RESURSE” SRL pentru postul de televiziune „Televiziunea Centrală”, prin schimbarea denumirii postului TV. Astfel, „Televiziunea Centrală” a devenit „TV6”.

Cine stă în spatele „Televiziunii Centrale”?

Ziarul de Garda a scris anterior că postul „Euro TV”, ulterior sub „Televiziunea Centrală”, iar acum „TV6”, este gestionat de Societatea cu Răspundere Limitată „Media Resurse”, al cărei conducător este Dumitru  Chitoroagă. Acesta deține funcția de director general al Euro TV, dar și al Orhei TV (fost Alt TV). Chitoroagă nu își ascunde preferințele politice, iar pe pagina lui de Facebook sunt mai multe postări de promovare a Partidului „Șor”. Totodată, Chitoroagă este reprezentant împuternicit al partidului „Șor” în municipiul Chișinău, sectorul Botanica și Centru.

„Eu nu voi ieși pe ecran pentru că nu este etic. Având o simpatie pentru un anumit partid, nu înseamnă că trebuie să îl promovez la televizor. Viziunile politice le voi împărtăși cu membrii și simpatizanții partidului”, ne-a comunicat Chitoroagă, solicitat atunci de ZdG.

Dumitru Chitoroagă, foto: media-azi.md

„Media Resurse” SRL a fost fondată de „Klassika Media” SRL, în spatele căreia stă Rita Țvic, o apropiată a familiei Șor. Ea a scris anterior biografia tatălui lui Ilan Șor, Miron Șor, care a decedat. „Klassika Media” este fondatoarea și a altor trei companii media:  SRL „Alternativ-TV” (operator TV prin cablu) , SRL „Alvalmedia” (deținătorul anterior al licenței Euro TV) şi SRL „Trust TV” (distribuitor de servicii), toate avându-l conducător pe Dumitru Chitoroagă. Brandul „Klassika” însă aparţine de mai mulţi ani familiei Şor.

Ziarul de Gardă a scris anterior că preluarea Euro TV și Alt TV de către Ilan Șor a fost intermediată în 2014 de către Rita Țvic și soțul său, Vladimir Novosadiuc, şeful reprezentanţei în R. Moldova a agenţiei „Rusia Astăzi” (Russia Today) şi „Noutăţi din Rusia” SRL, cu care, atunci, Șor era în relații apropiate.

MAI MULTE DETALII: FOTO/ Televiziunea „echidistantă” afiliată lui Șor, finanțată cu „împrumuturi de la parteneri”