Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Strategia de Securitate Națională a…

Strategia de Securitate Națională a fost discutată la ședința membrilor Colegiului Militar. Nosatîi: Ministerul Apărării și Armata Națională continuă să-și îndeplinească misiunile

Arhivă

Prioritățile de politici ale Ministerului Apărării (MA), viziunea pe sectorul de apărare pentru Strategia de Securitate Națională, proiectele și achizițiile strategice pentru anul 2023, dar și proiectul bugetului pentru anii 2023-2025, au fost discutate joi, 12 ianuarie, în cadrul ședinței membrilor Colegiului Militar.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, care a prezidat ședința Colegiului Militar, a menționat că întrunirea se desfășoară „într-o perioadă deloc ușoară” din cauza războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. 

„Această agresiune a generat o multitudine de efecte negative pentru infrastructura critică din domeniul transportului și al energiei la nivel regional, inclusiv  în R. Moldova. Țara noastră, în prezent, se confruntă simultan cu mai multe crize — criza economică, energetică, și criza refugiaților — care au consecințe nefaste asupra economiei țării noastre. Cu toate acestea, Ministerul Apărării și Armata Națională continuă să-și îndeplinească misiunile, la un nivel profesional înalt și în termenii stabiliți”, a declarat ministrul Nosatîi.

Oficialul și-a exprimat „încrederea că discuțiile de astăzi vor fi constructive, în beneficiul dezvoltării de mai departe a instituției de apărare”, și i-a îndemnat pe cei prezenți să vină cu sugestii de îmbunătățire a activității în contextul subiectelor abordate.

Așa-numitele autorități din regiunea transnistreană au declarat zilele trecute că „militarizarea și înarmarea Moldovei nu este o soluție constructivă” și că o astfel de abordare „nu duce la stabilitate și securitate pe malurile Nistrului”. Reacțiile Tiraspolului au venit după anunțul autorităților de la Chișinău că Armata Națională a R. Moldova urmează să recepționeze un lot de transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Germaniei.