Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SPPS: Traficul rutier nu va…

SPPS: Traficul rutier nu va fi sistat pe 24 decembrie

Foto: spps.md

După ce Serviciul de Protecție și Pază de Stat al R. Moldova (SPPS), a anunțat miercuri, 23 decembrie, că în contextul ceremoniei de învestire a președintelui R. Moldova din 24 decembrie, traficul rutier va fi restricționat pe anumite străzi din Chișinău, ulterior, SPPS a anunțat că traficul rutier nu va fi sistat.

„În contextul unor interpretări privind sistarea traficului rutier pe anumite străzi din centrul orașului în legătură cu inaugurarea Președintelui ales Maia Sandu, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea precizare.

Urmare informației publicate de către SPPS cu referire la măsurile de securitate întreprinse în ziua de 24 decembrie curent, precizăm suplimentar că traficul rutier din centrul capitalei nu va fi sistat.

Specificăm că circulația rutieră în anumite perimetre va fi fluidizată în scopul evitării eventualelor ambuteiaje”, se arată într-o notă informativă a instituției.

La 24 decembrie, la Palatul Republicii, va avea loc ceremonia de învestitură a Președintei alese a R. Moldova, Maia Sandu.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.