Principală  —  IMPORTANTE   —   Situația epidemiologică în municipiul Chișinău:…

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău: Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a scăzut cu 50%

Începând cu a doua jumătate a lunii decembrie, în municipiul Chișinău s-a atestat o ușoară descreștere a numărului cazurilor de COVID-19. Anunțul a fost făcut luni, 4 decembrie, de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău.

„Numărul de infectați cu COVID-19 este mai mic cu 50%, ceea ce ne bucură, dar atenționăm că o relaxare prematură poate duce la o agravare substanțială a situației”, a spus Bucearschi.

Totodată, Bucearschi a precizat că, capacitatea totală de spitalizare a persoanelor infectate cu noul coronavirus în spitalele municipale rămâne a fi 1.172 de paturi, precum și 200 de paturi de triaj.

„Duminică, 3 ianuarie, în spitalele municipale au fost internați 805 pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre care 44 de pacienți au fost internați în stare foarte gravă, 303 pacienți în stare gravă și alți 443 pacienți în stare medie. Vă aduc la cunoștință că la moment spitalele municipale sunt pregătite și asigurate cu echipamentele necesare și mijloace de protecție, dar și cu medicamentele antivirale necesare pentru tratamentul pacienților”, a mai spus Bucearschi.

Duminică, 3 ianuarie, în R. Moldova au fost confirmate alte 179  cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 17 decese. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Marea Britanie).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 145.873.