Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sistemul medical din R. Moldova…

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus: „A fost un om de o cumsecădenie rară”

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Este vorba despre Serghei Dascăl, care a activat în cadrul staționarului de zi CS 1, Centrul Medicilor de Familie din municipiul Bălți.

Despre decesul medicului a anunțat marți, 20 aprilie, Sindicatul Lucrătorilor Medicali „Susținere”.

„Comunitatea medicală din Bălți este îndoliată. Un medic de o rară cumsecădenie a pierdut lupta pentru viată. Este vorba despre Serghei Dascăl, medic în cadrul staționarului de zi CS 1, Centrul Medicilor de Familie din mun. Bălți”, se arată într-o notă informativă.

Medicul Serghei Dascăl a decedat din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19, a anunțat Ludmila Novac într-o postare pe Facebook.

„Astăzi s-a stins lumina zilei pentru un bun coleg, medic staționar de zi CS 1, Dascăl Serghei. A fost un om cu literă mare. Un bun profesionist, optimist și familist, om de o cumsecădenie rară. Virusul nemilos nu are margini, îi răpește pe cei mai buni! Ne-a rămas un gol imens pentru toți care te-au cunoscut! Suntem nedumeriți”, a spus Ludmila Novac.

Potrivit datelor furnizate luni, 19 aprilie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), 113 lucrători medicali au decedat din cauza infecției cu COVID-19.

Alte 341 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 20 de decese au fost confirmate pe 19 aprilie n R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import: Rusia – 1, Turcia – 1, Ucraina – 1, anunță MSMPS.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 246 238.