Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SFS anunță că plățile pentru…

SFS anunță că plățile pentru procurarea vaccinului și serviciului de imunizare anti-COVID-19 vor fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale

Cheltuielile suportate de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciului de vaccinare anti-COVID-19 vor fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția că plățile respective au fost efectuate până la 31 mai 2021. Anunțul a fost făcute de către reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat (SFS) printr-un comunicat de presă.

Potrivit SFS, plățile suportate în folosul angajaților de către angajator până la 31 mai 2021 pentru procurarea vaccinului și serviciului de vaccinare anti-COVID-19 vor constitui surse de venituri neimpozabile pentru angajați și vor fi incluse în categoria drepturilor și veniturilor din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii și prime de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Normele respective au fost aprobate prin Dispoziția nr. 2 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, adoptată la data de 08 aprilie 2021.

Autoritățile din cadrul Ministerului Sănătății poartă discuții și duc negocieri cu reprezentanți ai zece companii producătoare de vaccin anti-COVID pentru procurarea loturilor de vaccin împotriva noului coronavirus pentru utilizarea în cadrul planului național de imunizare COVID-19. Anunțul a fost făcut marți, 20 aprilie, de către Secretarul de Stat al ministerului Sănătății Denis Cernelea.

Reprezentanții din cadrul MSMPS anunță că la 2 mai curent va începe procesul de vaccinare cu doza doi cu AstraZeneca. Noile doze de vaccin au început să fie repartizate.

La 2 martie a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

La 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru R. Moldova. Este vorba de un lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, obținut prin intermediul platformei COVAX, și care a ajuns joi seara la Chișinău.