Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Semafoare noi și treceri de…

Semafoare noi și treceri de pietoni reamplasate pe străzile Kiev și Bogdan Voievod

agora.md

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat în timpul ședinței săptămânale a Primăriei Municipiului Chișinău că se vor întreprinde lucrări de aplicare a marcajului rutier, de reamplasare a străzilor pietonale și de amenajare a semafoarelor pe străzile Kiev și Bogdan Voievod, cu scopul de „a crea o zonă de deplasare sigură” și de a reduce traficului rutier.

Astfel, conform Direcției generale transport public și căi de comunicație, strada Kiev intră în reparație, iar modificările planificate, de finalizare a aplicării marcajului rutier, vor fi urgentate.

„Au fost inițiate lucrările de aplicare a stratului de protecție pe strada Kiev. Paralel cu aceste lucrări, la finalizare vor fi executate lucrări de aplicare a marcajului rutier. Vom reamplasa  trecerea pietonală prin îndepărtarea ei cu scopul de crea o zonă de deplasare sigură și vom  amenaja un semafor pietonal care va regla sau va crea condiții de deplasare controlate atât a pietonilor, cât și a transportului privat și public municipal pe zona acestui rond. Acest obiectiv îl avem inclusiv și pe următoarea stradă care va fi executat în această intersecție, strada Bogdan Voievod, acolo de asemenea vom strămuta această trecere pietonală prin amenajarea semaforului pietonal cu scopul de a securiza și de a crea condiții suplimentare de fluidizare a traficului în zona rondului și în special în sectorul Râșcani”, a transmis șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație.

În zona intersecției cu sens giratoriu a străzilor Bogdan Voievod, Kiev, Alecu Russo și bulevardul Moscova din sectorul Râșcani, se circulă cu dificultate din cauza ambuteiajelor și a traficului intens în orele de vârf.