Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șapte teste COVID-19 falsificate și…

Șapte teste COVID-19 falsificate și un permis de conducere contrafăcut, identificate la frontieră

Sursa: border.gov.md
Foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră anunță că în patru puncte de trecere a frontierei au fost depistați șapte conaționali și un cetățean al Ucrainei care dețineau teste COVID-19 falsificate și un permis de conducere contrafăcut.

Potrivit instituției, două dintre incidente, unde s-au ridicat cinci teste COVID-19 neveridice, au fost consemnate la PTF Palanca, pe sensul de ieșire din țară.

„Astăzi, la ora 01:15, conform informațiilor operative au fost supuse unor cercetări amănunțite testele COVID-19, care ar fi emise de un laborator din R. Moldova. Documentele aparțineau a două persoane, un cetățean al Ucrainei și un conațional. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat mai multe elemente de contrafacere a testelor, ulterior bănuiala inspectorilor fiind confirmată prin faptul că declarațiile persoanelor erau imprecise. O oră mai târziu, în același PTF alte trei persoane au fost identificate cu testele COVID-19 falsificate. Și în acest caz, conaționalii nu au fost clari în declarații, iar actele ce le-ar fi asigurat intrarea în alte state și posibilitatea exonerării de autoizolare, erau neveridice”, se arată într-o notă informativă a instituției.

De asemenea, reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că în punctele de trecere ale frontierei Leușeni și Sculeni, doi cetățeni moldoveni și-au falsificat testele COVID-19.

„Cazurile au fost înregistrate la ieșirea din R. Moldova, reușindu-se în rezultatul efectuării verificărilor suplimentare și vigilenței polițiștilor de frontieră. Încheie șirul ilegalităților un conațional, la care s-a depistat în timpul controlului de nivelul II un permis de conducere moldovenesc, cu indici vizibili de falsificare. Ieri noaptea, polițiștii de frontieră din PTF Cahul l-au identificat printre pasagerii cursei R. Moldova – Portugalia. În baza analizei de risc, un locuitor al raionului Călărași, în vârstă de 30 de ani, a înmânat la controlul amănunțit și permisul, ce aparținea altui tânăr moldovean. La audieri, conaționalul a precizat că fusese rugat să transmită actul cu pricina posesorului când va ajunge la destinație”, se mai arată în nota informativă.

Pe numele persoanelor au fost inițiate documentări penale pe faptul comiterii a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.