Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sancțiuni internaționale pentru fotbalul feminin…

Sancțiuni internaționale pentru fotbalul feminin din R. Moldova

Lotul echipei naționale de fotbal feminin. Foto: fmf.md

Câteva jucătoare din echipa națională de fotbal a R. Moldova și angajați din acest domeniu au fost sancționați ca urmare a investigațiilor disciplinare realizate de Inspectorii de Etică și Disciplină ai UEFA, informează Federația Moldovenească de Fotbal.

Sancțiunile au fost aplicate „din cauza violării integrității meciurilor și competițiilor de fotbal”, notează FMF.

Persoanele sancționate sunt:

1.    Mihail Bejenari, interdicție pe viață de a desfășura orice activitate legată de fotbal, în urma încălcării articolelor 11(2)(k) și 12(2)(a) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

2.    Doina Ciobanu, interdicție pentru o perioadă de doi (2) ani de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării articolelor 12(2)(a) și 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

3.    Dumitrița Prisăcari, interdicție pentru o perioadă de un (1) an de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării articolelor 12(2)(a) și 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

De asemenea, pentru nerespectarea termenilor de raportare și conlucrare cu organele abilitate, au fost sanționate următoarele jucătoare:

4.    Nadejda Colesnicenco, interdicție pentru o perioadă de un (1) an de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării Articolului 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

5.    Anastasia Sivolobova, interdicție pentru o perioadă de trei (3) luni de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA