Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Rezultatele primei expertize în cazul…

Rezultatele primei expertize în cazul morții actorului Ștefan Bouroșu. Precizările Inspectoratului General al Poliției

Rezultatele analizei traseologice în cazul morții actorului Ștefan Bouroșu demonstrează faptul că în apartamentul actorului nu au pătruns persoane străine, lacătul nu a fost deteriorat, fiind folosite doar cheile proprietarului, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP), în urma unei solicitări a Ziarului de Gardă.

„Unica expertiză la care am primit rezultatul este cea traseologică, care demonstrează faptul că pătrunderi a persoanelor străine în apartament nu au fost, lacătul nu a fost deteriorat și nici nu au fost folosite alte chei decât cea a proprietarului.

Detalii vom furniza după primirea rezultatelor celorlalte expertize. Cazul este investigat în continuare.

Polițiștii sunt în așteptarea expertizelor efectuate de instituțiile abilitate”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP.

Actorul Ștefan Bouroșu, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit mort, pe 22 ianuarie 2023, într-un apartament pe strada Mihail Kogălniceanu din Chișinău. Despre decesul actorului a anunțat colega acestuia, actrița Olesea Sveclă.

Citiți și: Interviu nepublicat cu actorul Ștefan Bouroșu: Dacă am să las teatrul, îl las pentru totdeauna

Surse din cadrul organelor de drept au declarat pentru ZdG că trupul neînsuflețit al tânărului a fost descoperit de specialiștii Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU), care au fost solicitați de tatăl tânărului pentru a debloca ușa apartamentului. Tânărul nu ar fi răspuns de câteva zile la apelurile tatălui.

Ulterior, la fața locului s-au deplasat polițiștii și medicul legist. Prima ipoteză examinată de poliție este suicidul. Acesta nu a lăsat un bilețel de adio, dar în telefonul său oamenii legii au găsit mai multe mesaje care arătau că acesta ar fi fost într-o stare deprimantă.

Poliția examinează versiunea de suicid deoarece specialiștii „nu au depistat urme de moarte violentă” în acest caz.

„În cadrul cercetării la fața locului s-a constatat că ambele uși erau încuiate pe interior, cu cheia în yală, geamurile la fel fiind închise, colegii de la IGSU deblocând ușile în prezența tatălui victimei.

Medicul legist, examinând la fața locului cadavrul, nu a depistat urme de moarte violentă, urmând a fi expediată ulterior expertiza medico – legală”, explică polițiștii.

Citiți și: Lecțiile unui actor: „De ce un om ca Ștefan nu și-a găsit locul, nu a încăput printre noi?