Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Rezultatele expertizei medico-legale în cazul…

Rezultatele expertizei medico-legale în cazul antrenorului bătut „cu bestialitate” de către antrenorul lotului național de lupte libere, în timpul Campionatului. Precizările IGP și reacția MEC

Rezultatele expertizei medico-legale au stabilit că antrenorul Ghenadie Flocea a suportat „leziuni ușoare”, anunță Inspectoratul General de Poliție (IGP), în urma unei solicitări a Ziarului de Gardă, în legătură cu cazul din 9 februarie, când antrenorul lotului Național de lupte libere, Roman Dermenji, l-a bătut în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport pe antrenorul Ghenadie Flocea. 

Potrivit autorităților, persoanele implicate vor fi sancționate conform Codului Contravențional. 

„Pe caz am primit expertizele medico-legale în care medicii stabilesc că leziunile sunt ușoare. Persoanele implicate vor fi sancționate conform Codului Contravențional art. 354 “Huliganism nu prea grav”. Întrucât instituția medicală a stabilit leziunile ușoare, pedeapsa este una Contravențională și nu Penală”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP.

„Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat în legătură cu incidentul”, au declarat reprezentanții MEC, la solicitarea ZdG, a unei reacții pe acest caz.

„Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat în legătură cu incidentul care a avut loc pe data de 9 februarie 2023 între doi antrenori. MEC condamnă orice act de violență, inclusiv comportamentul care contravine deontologiei sportive. Pe acest caz a fost inițiată o cauză administrativă, urmând ca organele de drept să se pronunțe pe acest caz”, au conchis reprezentanții MEC.

Anterior ZdG, a scris că, potrivit unei declarații a lui Ghenadie Flocea, înainte de începerea Campionatului R. Moldova la lupte libere, din 9 februarie, antrenorul lotului Național de lupte libere, Roman Dermenji,  l-ar fi invitat afara din sală pentru o discuție. Imediat după ce au ieșit în coridor, Ghenadie Flocea ar fi căzut după o lovitură puternică primită lateral, iar Dermenji și unul dintre sportivii săi continuau să-l lovească cu picioarele.

La fața locului a fost chemată poliția și ambulanța, susține acesta.

Ghenadie Flocea ne-a declarat că este antrenorul și directorul școlii sportive din Ungheni și că venise la Campionat cu cinci sportivi premiați, inclusiv la Campionatele Europene.

Neînțelegerile dintre cei doi s-ar fi iscat cu o lună de zile înainte de Campionat și s-ar fi consumat până la incident prin intermediul mesajelor scrise. Motivul, Roman Dermenji ar fi trimis în cantonament un discipol de-al său în locul unui sportiv premiat la europene din Ungheni.

Contactat de Ziarul de Gardă, antrenorul Roman Dermenji ne-a declarat că a avut „o altercație” cu Ghenadie Flocea despre care nu a dorit să vorbească.