Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Restricții temporare în anumite locuri…

Restricții temporare în anumite locuri în capitală. Motivul invocat de Primăria Chișinău

Sursa: Primăria Chișinău

Primăria municipiului Chișinău anunță că în perioada 12-13 septembrie va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Potrivit autorităților publice locale, aceste măsuri sunt întreprinse de Poliție în contextul vizitei oficiale în R. Moldova a premierului Marelui Ducat al Luxemburgului, Luc Frieden.

În aceste condiții, potrivit municipalității, joi (orele 08:00-22:00) și vineri (orele 06:00-15:00), va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău.

Primăria Chișinău anunță că sunt interzise „inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/ a rețelelor electrice/ termice, apeduct/ canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială”. Autoritățile publice locale nu menționează dacă erau programate lucrări în zonele restricționate.

„Excepție de la restricțiile indicate mai sus sunt manifestările social-culturale, menționate în declarațiile prealabile, depuse la Primăria Municipiului Chișinău în perioada vizată”, subliniază municipalitatea.

„Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere”, scrie Primăria.