Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reprezentanții AIC, despre parcarea supraaglomerată:…

Reprezentanții AIC, despre parcarea supraaglomerată: „Este ocupată în proporție de 75% de către mașini cu numere de proveniență ucraineană”

Sursa: Chisinau International Airport/Facebook

Parcarea supraetajată a aeroportului este ocupată în proporție de 75% de către mașini cu numere de proveniență ucraineană, comunică reprezentanții Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) într-un comunicat. Potrivit acestora, a fost identificată o singură mașină care staționează în parcare de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

„Ne asumăm această cifră, iar pe cale de consecință, Aeroportul nu poate face discriminare în rândul celor care ocupă aceste locuri de parcare, fie ei din Ucraina sau alte țări, toți au dreptul egal de a beneficia de serviciul prestat de aeroport. A fost identificată o singură mașină care staționează încă de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, in cadrul parcării. Ceea ce denotă că aceste mașini ale cetățenilor ucraineni migrează și nu ocupă aceste locuri de parcare cu titlu permanent”, se arată în comunicat.

Reprezentanții aerogării dau asigurări că „se caută soluții”, fiind formată o comisie care a înaintat deja actele permisive autorităților publice locale pentru amenajarea unei parcări suplimentare celei existente în partea de est a terminalului.

„Punerea la dispoziție a parcării aeroportului este un serviciu ca și oricare altul din incinta aeroportului, pus la dispoziția nu doar a cetățenilor Republicii Moldova, dar și a altor țări, fapt care trebuie conștientizat și acceptat.

De asemenea, numărul mic de parcări disponibile se explică prin faptul că se atestă perioade „de vârf” în care aterizarea a mai multor nave concomitent generează suprasolicitarea parcării”, notează aceștia.

În plus, sursa citată transmite că, drept „soluție temporară”, pe teritoriul aeroportului mai există disponibile locuri de parcare, fără plată, la 5 minute distanță de parcarea supraetajată, de care cetățenii pot beneficia oricând.