Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Recomandările IGSU în contextul codului…

Recomandările IGSU în contextul codului galben de caniculă

Imagine simbol

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au emis luni, 16 august, o notă, în contextul codului galben de caniculă, prin care atenționează asupra pericolului incendiilor de vegetații în această perioadă.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 16 -19  august în orele amiezii se prevede vreme caniculară cu maxime termice de +33 grade Celsius și mai mult. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu utilizeze focul în spații forestiere.

Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să evite nimicirea gunoiului și a resturilor menajere prin ardere. Totodată recomandă aprinderea grătarelor doar în spații special amenajate destinate pentru astfel de activități.

Specialiștii atenționează că în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte orice scânteie poate provoca incendii. În caz de situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

Meteorologii prognozează pentru următoarele zile maxime de până la 35 de grade