Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova va fi reprezentată,…

R. Moldova va fi reprezentată, în premieră, de patru sportivi, campioni naționali de teqball, la Jocurile Europene din Polonia

Sursa foto: MEC

R. Moldova va fi reprezentată de patru sportivi, campioni naționali de teqball, la Jocurile Europene din Polonia. Este vorba despre Alexandru Sîrghi, Viorica Tonu, Dumitru Munteanu și Laura-Maria Mereuță. Evenimentul va avea loc în perioada 21 iunie – 3 iulie, la Cracovia-Malopolska, Polonia, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

În perioada 3-4 iunie, în orașul Vadul lui Vodă a avut loc Campionatul Național al R. Moldova la Teqball, care constituie „un pas important în dezvoltarea și popularizarea teqballului în țara noastră”, conform MEC.

„Campionatele naționale reprezintă o oportunitate unică de a aduna sportivii din întreaga țară, pentru a demonstra abilitățile lor și a se încuraja reciproc în spiritul fair-play-ului. Sunt impresionat de dedicarea și pasiunea cu care s-au pregătit participanții pentru această competiție și îi felicit pentru eforturile lor”, a declarat secretarul de stat Sergiu Gurin.

Lista câștigătorilor Campionatului R. Moldova la Teqball:

Simplu Juniori:

1. Storaj Eugen

2. Mocanu Victor

3. Tanas Alexandru

Dublu Juniori:

1. Mocanu Victor / Storaj Eugen

2. Andoni Denis / Tanas Alexandru

3. Savciuc Bogdan / Mereuțan Alexandru 

Simplu Masculin:

1. Alexandru Sîrghi

2. Anatol Nagîț

3. Cristian Rotaru 

Dublu Masculin:

1.  Alexandru Sîrghi / Dumitru Munteanu

2.  Anatol Nagîț /  Cristian Rotaru

3.  Ștefan Cotoman / Cristian Șterpu

Simplu Feminin:

1. Viorica Tonu

2. Laura-Maria Mereuța

3. Lilia Țelic

Dublu Mixt:

1.  Viorica Tonu /  Cristian Rotaru

2.  Dumitru Munteanu /  Laura-Maria Mereuța

3.  Anatol Nagîț / Carolina Vinocurova 

„Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor și apreciază realizările Federației de Teqball din R. Moldova, care va avea pentru prima dată posibilitatea de a concura în cadrul programului Jocurilor Europene. Aceste jocuri vor avea loc în perioada 21 iunie-3 iulie 2023, la Cracovia-Malopolska, Polonia. Participarea în premieră a două perechi de sportivi din țara noastră Alexandru Sîrghi – Viorica Tonu, Dumitru Munteanu – Laura-Maria Mereuță la această competiție europeană va reprezenta o provocare și o oportunitate extraordinară pentru sportivii noștri de a se întrece cu cei mai buni sportivi din Europa”, se arată în comunicatul ministerului.

Organizarea acestei competiții a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova.