Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Punctul de trecere a frontierei…

Punctul de trecere a frontierei Soroca-Țekinovca și-a sistat temporar activitatea

Imagine-simbol: Poliția de Frontieră

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că punctul de trecere a frontierei Soroca-Țekinovka și-a sistat temporar activitatea, pentru o perioadă nedeterminată. Aceștia îndeamnă călătorii să folosească serviciile altor puncte aflate în apropiere: PTF Cosăuți-Iampoli (debarcader) sau PTF Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier).

Potrivit autorităților, sistarea circulației este cauzată de anumite probleme tehnice ale feribotului.

„Punctul de trecere a frontierei Soroca-Țekinovca și-a sistat temporar activitatea. Din seara zilei de miercuri, 26 mai, debarcaderul Soroca-Țekinovka și-a întrerupt activitatea pe o perioadă nedeterminată. Sistarea circulației este cauzată de anumite probleme tehnice ale feribotului. Călătorii care și-au planificat traversarea frontierei prin punctul de trecere în cauză sunt îndemnați să se folosească de serviciile altor puncte aflate în apropiere: PTF Cosăuți-Iampoli (debarcader) sau PTF Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier)”, se arată într-o notă informativă.

În continuare, măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova se vor aplica în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.54 al CNESP din 29 aprilie 2021.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în R. Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul.