Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc…

Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc au intervenit prin skype în fața protestatarilor. Manifestația a luat sfârșit

Foști angajați ai forțelor de ordine au apărut la întrunire anunțată de Partidul Șor alături de participanți, cu panglici albastre specifice la mâini și dau indicație persoanelor din mulțime în scop de destabilizare, conform poliției.

Anterior, poliția a anunțat că a reținut 24 de persoane care ar fi mers la protestul Partidului Șor cu scop de destabilizare și racolare a tinerilor cu constituție atletică. Ulterior, poliția a anunțat că documentează 40 de persoane.

Protestatarilor aduși organizat la Chișinău li s-a solicitat să se deplaseze pe str. București și să nu blocheze bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Coloana de protestatari însă a pornit de la Academia de Științe spre centrul capitalei pe bd. Ștefan cel Mare. Poliția însă a blocat bd. Ștefan cel Mare la intersecția cu str. Tighina.

15:14 Dinu Țurcanu, președinte al raionului Orhei, acuză că poliția le îngrădește protestatarilor dreptul la libera circulație. El solicită oamenilor legii să deblocheze bd. Ștefan cel Mare pentru ca manifestanții să meragă spre Piața Marii Adunări Naționale.

Dinu Țurcanu, președinte al raionului Orhei

15:17 Reprezentanții poliției le-au solicitat manifestanților să meargă pe str. București.

Oamenii refuză să se deplaseze pe str. București și scandează „noi suntem poporul”, „jos Maia Sandu” și „rușine”.

16:08 Liderii protestului organizat de Partidul Șor au anunțat că vor instala o scenă la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Tighina, acolo unde oamenii au fost opriți de poliție și îndemnați să se deplaseze pe str. București.

16:10 La intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Tighina a fost improvizată o scenă.

16:46 Unul dintre liderii protestului organizat de Partidul Șor a anunțat că Valerii Klimenco, consilier municipal, reținut de poliție, ar fi suferit un atac de cord.

16:48 Ilan Șor, liderul Partidului Șor, le vorbește oamenilor într-o intervenție live.

17:10 Prin skype a intervenit și Gheorghe Cavcaliuc, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fugit în Londra. Acesta a cerut oamenilor să protesteze în satele și orașele de unde vin.

17:18 Oficial, manifestația de protest s-a încheiat, organizatorii solicitând celor care își doresc să meargă să protesteze la sediul comisariatului de poliție de pe str. Bulgară.