Principală  —  IMPORTANTE   —   Procesul educațional, la distanță în…

Procesul educațional, la distanță în localitățile în care se atestă gradul de alertă „Cod Roșu”. Excepție fac grădinițele, care rămân deschise

Procesul educațional se va desfășura la distanță, în localitățile în care se atestă gradul de alertă „Cod Roșu”. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, joi, 1 aprilie.

„În ceea ce privește sistemul de învățănânt, rămânem pe poziția fermă că în localitățile în care se atestă incidența mai mare de 100 de cazuri la 100 de mii populație, procesul educțional se va desfășura la distanță, deocamdată cu excepția instituțiilor de educație timpurie. Grădinițele vor continua să activeze”, a spus premierul interimar în cadrul unui briefing de presă, joi, 1 aprilie.

Anterior, pe 19 martie curent, Ciocoi menționa că organizarea procesului educațional:

„Va rămâne la discreția directorilor de instituții de învățământ, instituțiilor preșcolare, să decidă, de comun acord cu primarii dacă sistează procesul de învățământ”.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat miercuri, 31 martie, proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova, pentru următoarele 60 de zile.