Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președintele Portugaliei ajunge astăzi la…

Președintele Portugaliei ajunge astăzi la Chișinău. Acces limitat în unele locații din capitală

Sursă foto: presedinte.md

Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, ajunge astăzi la Chișinău, într-o vizită oficială în R. Moldova, la invitația președintei Maia Sandu, care se va desfășura pe 30 și 31 octombrie.

Primăria Municipiului Chișinău informează că, în contextul vizitei oficiale, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, fără a preciza însă locurile restricționate.

Programul vizitei:

  • La ora 11:00 va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, cu onoruri militare, la Președinția R. Moldova, după care vor avea întrevederi cu șefa statului, Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.
  • La ora 12:25 cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună.
  • La ora 13:50 împreună cu omologul portughez, Maia Sandu va depune de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Pe parcursul zilei de luni, 30 octombrie, președintele portughez se va întâlni cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu prim-ministrul Dorin Recean.

În ziua de marți, Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la Forumul oamenilor de afaceri, în cadrul căruia, potrivit unui comunicat emis de Președinția R. Moldova, „companiilor portugheze prezente li se vor prezenta oportunitățile din Moldova”. În marja evenimentului va avea loc și ceremonia  de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări. 

În aceste condiții, în intervalul orelor 08:00 – 22:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, inclusiv desfășurarea întrunirilor, manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se vor deplasa coloanele oficiale”, anunță reprezentanții Primăriei.

La începutul lunii octombrie, șefa statului a avut o vizită oficială în Portugalia.