Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președinta Maia Sandu: „Alte 300…

Președinta Maia Sandu: „Alte 300 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele din R. Moldova începând cu ziua de azi”

Foto: presedintie.md

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, anunță că 300 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele din R. Moldova începând cu ziua de azi, 15 aprilie.

Maia Sandu susține că echipamentele vor fi distribuite în secțiile care tratează pacienții infectați de COVID-19.

„Echipamentele, oferite cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei și livrate în coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și inițiativa Echipa Europa, au sosit de curând la Chișinău. Ele vor fi distribuite în secțiile care tratează pacienții infectați de COVID-19, mai ales pacienții internați în stare gravă. Echipamentele vor ajuta medicii din Moldova să salveze cât mai multe vieți omenești. Suntem recunoscători Germaniei și OMS pentru ajutorul generos oferit sistemului de sănătate din țara noastră, pus la grea încercare de pandemie. Germania este și o susținătoare importantă a platformei COVAX, prin intermediul căreia Moldova primește o cantitate semnificativă de vaccinuri. Mulțumim pentru sprijin și solidaritate!”, a spus Sandu într-o postare pe Facebook.

În context, președinta R. Moldova îndeamnă toți cetățenii să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

Pe 10 martie 2021, 300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și cinci ventilatoare pulmonare au fost donate R. Moldova de către Uniunea Europeană (UE), Guvernului Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În luna septembrie a anului 2020, R. Moldova a recepționat 356 de concentratoare de oxigen. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), echipamentul medical a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene (UE) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Pe 20 noiembrie, responsabilii din sănătate anunțau că 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, datorită suportului oferit de Fondul Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP).