Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinția solicită Guvernului în exercițiu…

Președinția solicită Guvernului în exercițiu prelungirea interdicției privind exportul de grâu din rezerva de stat. Secretara CSS: „Demersul se înscrie în logica acțiunilor anterioare ale Președinției și deciziilor CSS”

Sursa foto: bila-tsercva.all.biz

Luni, 12 aprilie, expiră interdicția exportului de grâu din rezerva de stat a R. Moldova. În context, Ana Revenco, consiliera președintei R. Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretară a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a formulat un demers către premierul interimar Aureliu Ciocoi prin care a solicitat prelungirea termenului de interdicție a exportului de grâne.

Un demers în acest sens a fost formulat la 8 aprilie curent.

Solicitată de ZdG, Secretara Consiliului Suprem de Securitate (CSS), Ana Revenco, ne-a comunicat că un demers privind examinarea oportunității de extindere a termenului a fost expediat ca urmare a acțiunilor anterioare ale Președinției.

„Un demers privind examinarea oportunității de extindere a termenului a fost expediat și se înscrie în logica acțiunilor anterioare ale Președinției și ale deciziilor Consiliului Suprem de Securitate”, a menționat Ana Revenco pentru ZdG.

La 30 martie curent, Guvernul în exercițiu a aprobat Proiectul de Hotărâre privind interzicerea exportului de grâu până pe 12 aprilie curent. În ședință, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi a propus interzicerea până pe 15 aprilie 2021 a exportului grâului din R. Moldova, dar propunerea nu a fost susținută.

Pe 29 martie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a solicitat Executivului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. Președinta menționa că solicitarea vine în contextul „informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă”.

MAI MULTE DETALII: VIDEO/ Ce se întâmplă cu grâul din rezerva de stat? Directorul ARM: „Grâul a fost dat la împrospătare unui agent economic. Nu sunt motive de îngrijorare”. Ce spun experții