Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările autorităților în legătură cu…

Precizările autorităților în legătură cu pilonii de electricitate care au fost asfaltați la Strășeni

Foto: Facebook/ Sergiu Ungureanu

Pe rețelele de socializare a devenit virală o imagine care surprinde câțiva piloni de electricitate care au fost asfaltați de către muncitori în timpul procesului de reabilitare a traseului național R1 Ungheni-Chișinău. Imaginile foto au fost realizate în orașul Strășeni, iar în timp ce internauții se arată uimiți de pilonii care apar în mijlocul drumului, autoritățile precizează că lucrările nu sunt încă finalizate.

Primarul din orașul Strășeni, Valentina Casian, se arată și ea uimită de lucrările de reabilitate: „Am reacționat imediat, cum am descoperit această „operă” în oraș. Persoana de contact mi-a comunicat că „iluminatul va fi subteran, iar pilonii nu au fost scoși pe motiv că nu au obținut avizele respective”.

La rândul lor, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) invocă faptul că pe acest sector circulația este interzisă pentru autovehicule, sectorul fiind semnalizat corespunzător. Aceștia mai precizează că accesul traficului va rămâne suspendat până în momentul în care nu vor fi relocați pilonii din imagine.

„De facto stratul de fundație din imediata apropiere a pilonilor a fost amenajat pentru a permite accesul utilajelor destinate demontării acestora. În scurt timp pilonii urmează a fi demontați de către Antreprenor, după care sectorul în cauză va fi adus la condițiile tehnice necesare și lucrările vor continua”, susțin cei de la Administrația de Stat a Drumurilor.

ZdG a încercat să ia legătura și cu administratorul companiei care se ocupă de reabilitarea traseului, însă acesta are telefonul deconectat.