Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția ucraineană susține că trupele…

Poliția ucraineană susține că trupele ruse ar fi reținut, în regiunea Herson, un cetățean al R. Moldova, șofer de camion. Responsabilii de la MAEIE spun că documentează cazul

Imagine-simbol

Poliția ucraineană susține că trupele ruse ar fi reținut, în regiunea Herson, un cetățean al R. Moldova, care se ocupa cu transportul de mărfuri. Într-un comunicat emis luni, 26 septembrie, polițiștii ucraineni din Herson, regiune care se află din luna martie sub ocupație rusească, menționează că trupele ruse au deschis focul asupra camionului, șoferul fiind reținut, iar lucrurile lui personale fiind confiscate. Nu este clar când anume s-a întâmplat acest caz.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAEIE) au declarat că „documentează cazul”.

În comunicatul poliției din regiunea Herson se menționează că „există amenințări pentru sănătatea și viața” moldoveanului reținut de ruși.

„În orașul Kahovka, invadatorii țin în captivitate un cetățean al Moldovei, care se ocupa cu transportul de mărfuri. După invazia pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, străinul efectua comenzile cu propriul camion. La Kahovka, a fost oprit de armata rusă, care a deschis focul asupra mașinii. Lucrurile personale și camionul au fost confiscate de militarii ruși. Invadatorii nu-l lasă pe șofer să plece, există amenințări pentru sănătatea și viața lui”, a anunțat luni, 26 septembrie, poliția ucraineană din regiunea Herson.

În acest sens, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene spun că informația oferită de poliția ucraineană este verificată prin intermediul misiunilor diplomatice.

„Având în vedere că este un teritoriu ocupat temporar și sunt informații contradictorii, noi verificăm (informația n. red.). (…) La moment, noi documentăm acest caz, prin intermediul misiunilor noastre diplomatice noi documentăm din surse oficiale tot ce ține de cazul dat”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Pe 24 februarie 2022, la ora 4:00, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina.