Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră anunță că…

Poliția de Frontieră anunță că și punctul de trecere a frontierei Unguri și-a reluat activitatea

UPDATE 11:37 Reprezentanții Poliției de Frontieră informează că la această oră lucrează în regim normal și punctul de trecere a frontierei Unguri.

Mai multe puncte de trecere a frontierei din nordul țării și-au întrerupt activitatea luni dimineața, 31 octombrie, pe motivul unor atacuri aeriene asupra Ucrainei.

UPDATE 10:47 Poliția de Frontieră anunță că și-au reluat activitatea punctele de trecerii a frontierei de stat Otaci, Briceni, Larga și Lipcani. PTF Unguri rămâne în continuare închis.

Știrea inițială

Punctele de trecere a frontierei Otaci, Larga, Unguri, Briceni și Lipcani și-a sistat activitatea din cauza alertelor aeriene pe teritoriul Ucrainei. Poliția de Frontieră menționează că autoritățile ucrainene nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina”, anunță Poliția de Frontieră.

De asemenea, pentru o scurtă perioadă de timp a fost sistată și activitatea PTF Giurgiulești-Reni, din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană. Peste jumătate de oră, Poliția de Frontieră a anunțat că a fost reconectată energia electrică pe partea ucraineană și punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni și-a reluat activitatea în regim normal.

După ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine, punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina își sistează tot mai des activitatea din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.

Pe 20 octombrie, punctul de trecere a frontierei Ocnița-Sokireanî și-a sistat activitatea pentru aproape două ore din cauza alertelor aeriene. Tot din cauza alertelor aeriene, pe 22 octombrie, și-au sistat temporar activitatea și punctele de trecere a frontierei Otaci și Unguri. Punctul de trece a frontierei Cișmichioi – Dolinscoe și-a sistat activitatea pe 23 octombrie în legătură cu lipsa energiei electrice pe partea ucraineană.