Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră a primit…

Poliția de Frontieră a primit cinci bărci și 38 de automobile noi, destinate să consolideze capacitatea de supraveghere a frontierei de stat

Surs foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră a primit 38 de autoturisme Dacia Duster și cinci bărci Furseal, donație din partea Republicii Federale Germania, pentru întărirea capacităților operaționale a acesteia în protejarea securității naționale, se arată într-un comunicat, joi, 4 iulie.

„Sunt încrezător că, împreună, putem consolida cooperarea în domeniul securității frontaliere și putem asigura o frontieră sigură și securizată pentru cetățenii R. Moldova și a Uniunii Europene. Deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE pune în fața R. Moldova și, în special, a Poliției de Frontieră, angajamente importante, relevante pentru alinierea la acquis-ul comunitar”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ruslan Galușca.

„Cele 38 de autoturisme Dacia Duster și cinci bărci Furseal donate vor fi distribuite în toate subdiviziunile IGPF, unde vor contribui la misiunile de patrulare și de intervenție în zonele critice ale frontierei de stat. De asemenea, vor contribui semnificativ la implementarea și dezvoltarea noului Concept privind autonomia decizională și funcțională a patrulei Poliției de Frontieră. Acest concept este destinat să consolideze capacitatea de supraveghere a frontierei de stat, aliniată la sistemul de control prevăzut în Catalogul Schengen și la bunele practici ale UE. 

Această donație reprezintă nu doar o îmbunătățire majoră a resurselor disponibile, ci și o confirmare a angajamentului instituțional în continuarea tehnologizării și modernizării frontierei de stat, ca proces pe linie de consolidare a securității și gestionării eficiente a provocărilor”, se menționează în comunicat.

Ceremonia oficială în care Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit generoasa donație din partea Republicii Federale Germania a avut loc în prezența ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros și a Excelenței Sale Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Germaniei în R. Moldova.