Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția anunță că a identificat…

Poliția anunță că a identificat și reținut tânărul care a desenat simbolul agresiunii ruse asupra Ucrainei „Z” pe blindata de pe postamentul aflat în fața unității militare din Bălți

Poliția anunță luni, 18 aprilie, că a identificat și reținut un tânăr de 20 de ani care a desenat simbolul agresiunii ruse asupra Ucrainei „Z” pe blindata de pe postamentul aflată în fața unității militare din Bălți.

În rezultatul măsurilor de investigație și acțiunilor de urmărire penală a fost stabilită o persoană suspectă, un tânăr de 20 de ani. Acesta a fost surprins în flagrant în timp ce ținea în mână un recipient cu vopsea și intenționa să aplice anumite semne pe o cladire. La moment, bănuitul se află în izolatorul de detenție privizorie al poliției, fiind reținut pentru 72 de ore. Deasemenea au fost acumulate informații cu privire la posibila implicare la comiterea acțiunilor ilicite a unui cerc mai larg de persoane.Oamenii legii întreprind toate măsurile necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor”, anunță Poliția.

Ministerul Apărării a anunțat joi, 14 aprilie, că blindata de pe postamentul aflat în fața Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, dislocată la Bălți a fost vandalizată. Conform autorităților, persoane necunoscute au desenat pe vehicul simbolul agresiunii ruse asupra Ucrainei „Z”.

La 7 aprilie, Parlamentul a votat un amendament la Codul Contravențional, prin care se interzic pe teritoriul R. Moldova simbolurile ce reprezintă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei – „Z”, „V” și panglica „Sfântul Gheorghe”. Detalii aici

Pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18 000 de lei.