Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Planul roşu de intervenţie, activat…

Planul roşu de intervenţie, activat după ce un microbuz cu o familie de nouă moldoveni s-a răsturnat în România

Planul roşu de intervenţie a fost activat în seara zilei de luni, 8 ianuarie, după ce un microbuz cu nouă persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 11A, la ieşire din Adjudu Vechi spre Homocea, România, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, conform Agerpres.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Vrancea a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului au fost alocate de urgenţă o autospecială de stingere, patru ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare, un punct medical avansat şi trei ambulanţe SAJ. În urma incidentului rutier au rezultat nouă victime care au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi ulterior opt dintre acestea au fost transportate la spital pentru evaluare”, a precizat ISU Vrancea.

Conform sursei citate, tatăl, conducătorul auto, a refuzat transportul la spital.

În microbuzul care se îndrepta spre R. Moldova călătorea o familie formată din doi adulţi şi şapte copii cu vârste între un an şi jumătate şi 14 ani, cetăţeni din R. Moldova.

Pentru că din primele informaţii s-a înţeles că ar fi fost vorba de 16 persoane implicate în accident, începând cu ora 19,59 a fost declanşat Planul roşu de intervenţie, care a fost dezactivat după circa 20 de minute.