Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Piața Centrală și Piața Avicolă…

Piața Centrală și Piața Avicolă revin la program obișnuit de muncă

Responsabilii din cadrul Î. M. „Piața Centrală” anunță că de marți, 20 aprilie, Piața Centrală și Piața Avicolă își reiau activitatea și revine la programul obișnuit de muncă. Anunțul a fost făcut luni, 19 aprilie, printr-o postare pe Facebook.

Având în vedere prevederile Hotărârii CNESP nr. 51 din 19 martie 2021, administrația Î.M. „Piața Centrală” anunță despre revenirea la programul zilnic de lucru a Pieței Centrale și Pieței Avicole din str. Cărbunari nr. 9 începând cu ziua de marți, 20 aprilie 2021, de la orele 06:00 pînă la 18:00. Ziua de luni, se menține ca zi sanitară. În vederea diminuării riscului de răspândire a virusului Sars-Cov-2, în perioada stării de urgență în sănătate publică se mențin măsurile de restricție instituite prin hotărârile CNESP și CESP a mun. Chișinău”, se arată în mesajul postat de către responsabilii din cadrul Î. M. „Piața Centrală”.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat Proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova. Astfel, începând de miercuri, 31 martie, în R. Moldova a fost declarată stare de urgență pentru următoarele 60 de zile.

Principalele restricții care vor fi aplicate pe perioada stării de urgență:

  • Instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară
  • Instituirea unui regim special de circulație pe teritoriul țării
  • Introducerea regimului de carantină și luarea altor măsuri sanitare antiepidemice obligatorii
  • Stabilirea unui regim special de lucru pentru toate entitățile
  • Interzicerea desfășurării adunărilor, manifestațiilor publice și a altor acțiune de masă

Potrivit legii Nr. 212 din 24.06. 2004„starea de urgență” presupune un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice, care se instituie provizoriu în unele localităţi sau pe întreg teritoriul ţării în caz de:

  • iminenţă a declanşării sau declanşare a unor situaţii excepţionale cu caracter natural, tehnogen sau biologico-social, ceea ce face necesară prevenirea, diminuarea şi lichidarea consecinţelor acestora;
  • existenţă a unui pericol pentru securitatea naţională sau ordinea constituţională, ceea ce face necesară apărarea statului de drept, menţinerea sau restabilirea stării de legalitate;