Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste două mii de copii…

Peste două mii de copii au vizitat Parlamentul în acest an. Toți doritorii pot programa o vizită în instituția parlamentară

Sursa foto: multimedia.parlament.md

Mii de copii de diferite vârste vin la Parlament pentru a afla mai multe despre activitatea legislativului. De la începutul acestui an, peste 2000 de copii au vizitat instituția parlamentară, ceea ce reprezintă jumătate din numărul total de vizitatori, potrivit informațiilor publicate sâmbătă, 1 iunie, pe pagina instituției.

Potrivit reprezentanților instituției, copiii beneficiază de un tur ghidat, adaptat vârstei lor. Aceștia vizitează muzeul Parlamentului, sala de ședințe plenare și sala pentru conferințe de presă. De asemenea, copiii au posibilitatea să discute cu deputații și să afle răspunsuri la întrebările lor.

„Parlamentul organizează și evenimente tematice, dedicate copiilor din țară. În acest an, 101 copii din toată țară au simulat o ședință plenară, în care au discutat despre combaterea violenței în instituțiile de învățământ.

De asemenea, Parlamentul a găzduit reuniunea Clubului de Lectură „Gustul Cărților”, expoziții ale copiilor talentați din țară, diverse ateliere tematice de creație.

Prin aceste activități, instituția legislativului urmărește încurajarea spiritului civic al copiilor și dezvoltarea cunoștințelor în materie de democrație și activitate parlamentară. Toți doritorii pot vizita Parlamentului. Pentru aceasta, este necesară programarea unei vizite pe portalul www.vizite.parlament.md”.

Susținerea copiilor este una dintre prioritățile agendei parlamentare. În acest an, deputații au votat pentru majorarea indemnizației unice acordate la nașterea copilului până la 20 000 de lei. De asemenea, au fost făcute modificări la Codul educației, iar statul oferă alocații pentru părințiii care își înscriu copiii într-o instituție de învățământ cu un număr mai mare de 50 de elevi. Alte inițiative legislative reglementează amenzi dure pentru exploatarea prin muncă a copiilor, susținerea părinților care au copii mici și măsuri de protecție pentru copiii cu dizabilități.