Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 36% dintre alegători s-au…

Peste 36% dintre alegători s-au prezentat la urne până la ora 20:00. Cei mai activi votanți

Imagine simbol

Până la ora 20:00, 36.30% dintre alegători s-au prezentat la urne în localitățile unde astăzi are loc al doilea tur al alegerilor locale generale. Potrivit datelor furnizate în timp real de Comisia Electorală Centrală, până la această oră au votat 54.54% femei și 45.46% bărbați.

Cei mai activi sunt sunt alegătorii cu vârstele cuprinse între 56-65 de ani, iar cei mai pasivi sunt cei cu vârstele de 76+ani.

În R. Moldova astăzi, 19 noiembrie, se desfășoară turul doi al alegerilor locale generale. Pentru 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică, conform unui comunicat de presă emis de Comisie Electorale Centrale (CEC).

Raionul cu cele mai multe localități unde astăzi au loc alegeri este Orhei, cu 20 de unități administrativ-teritoriale, iar în raioanele Dondușeni, Basarabeasca și Taraclia doar în câte o localitate va fi ales primarul.

În municipiului Chișinău, cetățenii cu drept de vot din 8 suburbii sunt așteptați la urne pentru a-și alege primarii.

Pentru turul al doilea, în buletinele de vot sunt incluși 2 candidați la funcția de primar, cei care, acum 2 săptămâni, au întrunit cel mai mare număr de voturi. Înscrierea acestora în buletinele de vot a fost făcută în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Excepție fac localitățile Cotova din raionul Drochia și Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinele de vot, vor fi câte un singur candidat la funcția de primar.