Principală  —  IMPORTANTE   —   Persoanele care s-au vaccinat cu…

Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză Sputnik V la sfârșitul lunii iunie, în cadrul maratonului de la Palatul Republicii, își vor putea face rapelul pe 17 iulie

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că persoanele care s-au vaccinat cu prima doză Sputnik V la sfârșitul lunii iunie, în cadrul maratonului de la Palatul Republicii, își vor putea face rapelul sâmbătă, 17 iulie.

„Pe 26 iunie, la Palatul Republicii au venit 4 362 de oameni pentru a se imuniza anti-COVID-19. Cei mai mulți au optat pentru serul Sputnik, iar stocul de 4 000 de doze a fost epuizat până la amiază. Alți 362 de moldoveni au fost imunizaţi cu serul AstraZeneca şi Sinopharm. În Chișinău, peste 257 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 s-a desfășurat, pe 26 iunie, la Palatul Republicii. În cadrul maratonului a fost posibilă vaccinarea cu serurile Sputnik V, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

În perioada 28-30 mai, peste 5500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare, care s-a desfășurat la Palatul Republicii. Atunci au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. La a doua zi de la inaugurarea maratonului, cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la punctul de vaccinare, s-au epuizat.