Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Pe strada Gheorghe Asachi, gurile…

„Pe strada Gheorghe Asachi, gurile de captare au fost puse de frumusețe de fosta conducere a orașului”, acuză actualul edil al Capitalei. Ploile au distrus mai multe porțiuni de drum în Chișinău

Ion Ceban, primul capitalei afirmă că ploaie din noaptea de 4 spre 5 iulie a provocat mai multe pagube în capitală, iar echipele de intervenție lucrează pentru a înlătura consecințele. Totodată, edilul susține că „în unele situații, gurile de captare nu fac față volumului de apă, iar în cazul altor străzi, cum este strada Gheorghe Asachi, gurile de captare au fost puse de frumusețe de fosta conducere a orașului, ele nu există, doar grilajul este amplasat la vedere”.

„După ploaia din această noapte, toate echipele lucrează pe străzile orașului, pentru a înlătura consecințele provocate de precipitațiile puternice. Din păcate, în ultima perioadă, tot mai des avem ploi puternice în urma cărora sunt spălate și inundate mai multe străzi, curți și blocuri. Situația este monitorizată, iar consecințele ploilor sunt înlăturate”, afirmă primarul capitalei, Ion Ceban.

„În unele situații, gurile de captare nu fac față volumului de apă, iar în cazul altor străzi, cum este strada Gheorghe Asachi, gurile de captare au fost puse de frumusețe de fosta conducere a orașului, ele nu există, doar grilajul este amplasat la vedere. Rog cetățenii să fie cooperanți și înțelegători. Se lucrează de dimineață, chiar dacă este duminică. Lucrările vor continua până târziu”, a anunțat primarul capitalei.

Ploaia din dimineața zilei de 5 iulie a produs prejudicii în mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Hâncești, dar și în municipiul Chișinău, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).