Pe 13 iunie, postul vamal Sculeni își va sista activitatea pentru câteva ore. Recomandări pentru călători
Activitatea postului vamal Sculeni va fi sistată marți, pe data de 13 iunie, timp de trei ore, în legătură cu desfășurarea unor lucrări de trasare a cablurilor 10KV, anunță Serviciul Vamal al R. Moldova. În intervalul menționat, cetățenii sunt îndemnați să aleagă un alt punct de trecere al frontierei moldo-române.
„Serviciul Vamal informează că la data de 13 iunie 2023, în intervalul orelor 7:00 – 10:00, în postul vamal Sculeni vor fi desfășurate lucrări de trasare a cablurilor 10KV. În perioada desfășurării lucrărilor activitatea postului vamal va fi sistată”, anunță reprezentanții Serviciului Vamal într-un comunicat emis vineri, 9 iunie.
Activitățile sunt realizate în contextul implementării proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova” – RMCO/4.3/1, pe marginea reabilitării și modernizării postului vamal Sculeni. Potrivit Serviciului Vamal al R. Moldova, acțiunile se impun pentru asigurarea conectării tuturor rețelelor electrice la generatorul nou instalat, ceea ce va permite conectarea ulterioară la rețelele electrice exterioare.
Astfel, reprezentanții Serviciului Vamal recomandă cetățenilor să opteze, din timp, pentru un alt punct de trecere situat pe frontiera moldo-română: PTF Cahul, PTF Leușeni, PTF Giurgiulești, PTF Leova, etc.
Proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești” – RMCO/4.3/1 este implementat de Serviciul Vamal în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română și reprezintă unul din proiectele majore de investiții de importanță strategică pentru dezvoltarea zonei de frontieră între statele partenere, termenul de implementare este până la sfârșitul anului 2023.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, bugetul total al proiectului este de 10.000.000,00 euro, dintre care 6.428.000,00 euro reprezintă valoarea totală a grantului.