Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru angajați ai MAI au…

Patru angajați ai MAI au ajuns la spital, după altercațiile de la Parlament

Foto: ZdG

Patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au avut de suferit în altercațiile, de miercuri, din fața Parlamentului. Cei patru au ajuns la spital, pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Poliția anunță că, pe faptul încălcărilor admise de către participanții la protest, a fost pornit un proces penal pentru „Dezordini în masă” și „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

Acțiunea de protest din centrul Chișinăului a început la ora 10.00, în fața sediului Guvernului. La un moment dat, un grup de participanți la protest, cu tractoare, spontan au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, apoi au trecut peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală. Deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, aceștia au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului, unde o parte din protestatari au rupt cordonul de polițiști, intrând în altercații cu forțele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului.

În rezultatul acțiunilor, au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Fermierii au încercat să ajungă în clădirea Parlamentului cu tractoarele, însă au fost opriți de oamenii legii. Aceștia au aplicat gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

Protestatarii cer parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală pentru anul 2021.

Fermierii spun că în timp ce ei se confruntă cu pierderi mari, statul nu face nimic ca să-i ajute.