Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pasagerii curselor aeriene, îndemnați să…

Pasagerii curselor aeriene, îndemnați să se prezinte la Aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zborul planificat

Sursa: Chisinau International Airport/Facebook

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) îndeamnă pasagerii să ajungă la aerogară cu cel puțin trei ore înainte de zborul planificat. Motivul invocat este că „în perioada estivală orarul zborurilor este unul foarte încărcat, iar fluxul de pasageri este unul majorat”.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de AIC, pentru a reuși să parcurgă formalităților necesare călătoriei și pentru a evita întârzierea la zbor, pasagerii ar trebui să se prezinte la Aeroport cu cel puțin trei ore până la zborul planificat.

Conform tabelului zborurilor, în această perioadă, mai multe aeronave aterizează sau decolează la aceeași oră sau la intervale de câteva minute.

„Dragi pasageri, dat fiind faptul că în perioada estivală orarul zborurilor este unul foarte încărcat, iar fluxul de pasageri este unul majorat, îndemnăm să călătoriți responsabil și să veniți cu cel puțin trei ore până la zborul planificat, pentru a reuși parcurgerea formalităților necesare călătoriei și pentru a evita întârzierea la zbor.

Totodată, pentru a verifica statutul zborului dvs. puteți oricând consulta tabloul online al Aeroportului Internațional Chișinău accesând link-ul https://airport.md/passenger/online-panel”, se arată în comunicatul publicat joi, 20 iunie, de AIC.

La sfârșitul lunii mai, autoritățile au anunțat că măsurile privind accesul limitat în terminalul aeroportuar au fost prelungite cu încă 30 zile calendaristice. „Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura confortul, liniștea și siguranța tuturor călătorilor”, se menționa în mesajul emis atunci.

Începând cu 1 mai 2024, accesul în terminal este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor.