Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Operațiune moldo-română: oamenii legii au…

Operațiune moldo-română: oamenii legii au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei. Detalii de la SPIA

Imagine simbol

UPDATE 09:30 Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI din România, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române, anunță SPIA într-un comunicat de presă.

„Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră. Investigațiile comune au fost efectuate pe parcursul a mai mult de un an de zile, fiind documentați angajați ai Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră”, menționează reprezentanții SPIA.

Știrea inițială:

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și procurorii anticorupție desfășoară în dimineața zilei de marți, 17 ianuarie, percheziții la mai multe posturi vamale de pe teritoriul R. Moldova.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către purtătoarea de cuvânt a SPIA, Natalia Șeremet. Aceasta a menționat că urmează să revină cu mai multe detalii mai târziu.