Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O tânără de 17 ani,…

O tânără de 17 ani, găsită în pădure după ce a mers să culeagă ciuperci, iar mama sa a alertat oamenii legii că nu s-a mai întors acasă

Imagine simbol. Sursa: newsmaker.md

Oamenii legii au fost alertați în seara zilei de duminică, 28 aprilie, despre dispariția unei fete de 17 ani din Cimișlia. Tânăra s-ar fi rătăcit în pădure, fiind găsită după miezul nopții.

„Noaptea trecută a fost una dificilă pentru colegii noștri după ce au fost alertați, în jurul orei 22:20, de o femeie din Cimișlia, despre dispariția fiicei sale de 17 ani. 

Aceasta ne-a comunicat că fata a plecat de acasă în jurul orei 15:00, în pădure să culeagă ciuperci, împreună cu fratele ei de 11 ani. Băiatul revenise acasă, însă fata era de negăsit. 

În vederea stabilirii locului aflării minorei a fost dispusă crearea operativă a grupului de căutare format din peste 60 de polițiști și colegi din alte subdiviziuni specializate.

Datorită reacționării operative și mobilizării forțelor de ordine, fata a fost depistată în pădure, în jurul orei 01:50, la 1 km de domiciliu. 

Aceasta a comunicat polițiștilor că s-a rătăcit și nu putea găsi drumul spre casă. Minora a fost reîntoarsă în familie în siguranță”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției.

Poliția atenționează părinții despre supravegherea strictă a minorilor și însoțirea acestora în locurile unde ar putea fi în pericol.

Cazul are loc la mai puțin de două săptămâni după cazul Anei-Maria, tânăra de 19 ani care a fost găsită decedată în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, la 8 zile după ce a fost anunțată dispărută.