Principală  —  IMPORTANTE   —   O polițistă din cadrul IP…

O polițistă din cadrul IP Criuleni, reținută pentru 72 de ore după ce ar fi mituit un ofițer SIS pentru a obține acces la secretul de stat

Colaj ZDG

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) în colaborare cu angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) anunță miercuri, 16 iunie, că au reținut o polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Criuleni pentru corupere pasivă. Potrivit SPIA, polițista ar fi mituit un ofițer din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru ca acesta să o ajute să obțină acces la secretul de stat.

Potrivit autorităților, începând cu perioada lunii decembrie 2020, până la momentul reținerii, polițista a propus și a oferit unui angajat al SIS, atât personal, cât și prin intermediari, mijloace financiare în valoare de 500 de euro.

Banii erau oferiți pentru îndeplinirea unei acțiuni ce ține de exercitarea atribuțiilor funcției de serviciu și anume pentru urgentarea și soluționarea pozitivă a procedurii de acordare a dreptului de acces la secretul de stat.

În repercusiune, ofițerii SPIA, angajații SIS, sub egida procurorilor, în temeiul bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova, (Corupere activă), la 12.06.2021, ora 15:00, în mun. Chișinău, în consecința transmiterii mijloacelor financiare în valoare de 500 EUR angajatului SIS al RM, funcționara IP Criuleni a fost reținută în flagrant delict pentru 72 ore.

În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor și complicitatea altor persoane în acest caz.