Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O nouă avertizare meteo: se…

O nouă avertizare meteo: se prevăd averse puternice izolat, cu grindină și intensificări ale vântului

Imagine simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova (SHS) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea meteorologică va fi valabilă joi, 30 mai, în intervalul orelor 10:00 – 22:00.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2) cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s.

Precipitațiile puternice înregistrate pe 29 mai au dus la inundații pe unele porțiuni ale străzilor din Chișinău. Drept urmare a debitului mare de apă, a fost afectată circulația troleibuzelor. Totodată, unele rute de autobuz, au atestat întârzieri de la orarul stabilit, au staționat sau au fost redirecționate.

Marți, 28 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică. În urma ploii torențiale și a vântului puternic, pe mai multe străzi din capitală au căzut crengi, iar câțiva arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți la sol.