Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O fundație din Elveția donează…

O fundație din Elveția donează 33 de tablete elevilor care provin din familii numeroase

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat într-un comunicat de presă că Fundația pentru copii „Pestalozzi” din Elveția donează 33 tablete cu conexiune gratuită la internet, pentru elevii care provin din familii numeroase, din 11 raioane ale țării și anume: Drochia, Telenești,  Ștefan Vodă, Anenii Noi, Călărași, Hîncești, Ungheni, Bălți, Criuleni, Cimișlia, Comrat.

Totodată, Fundația Pestalozzi va oferi suport Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică (CRAP) și Serviciilor raionale/municipale de asistență psihopedagogică (SAP) privind organizarea asistenței psihologice pe perioada suspendării procesului educațional prin intermediul capacitării specialiștilor CRAP și SAP.

MECC a anunțat că colaborează cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica soluții privind încadrarea tuturor elevilor și cadrelor didactice în desfășurarea procesului educațional la distanță.

Într-un briefing de presă, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat că 92% dintre elevii și profesorii din R. Moldova au conexiune la internet și acces la resurse tehnice pentru a se încadra în sistemul de predare-învățare la distanță.