Principală  —  IMPORTANTE   —   O echipă de medici de…

O echipă de medici de la Dubăsarii Vechi a fost atacată de pacientul pe care au venit să îl salveze. Un medic a ajuns la spital

O echipă de medici de la Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița a fost atacată de pacientul pe care au venit să îl salveze. În urma altercației, un medic a ajuns la spital cu comoție și fracturi.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la 8 iulie, în jurul orei 16:15, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la Serviciul 112 un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta aproximativă de 40 ani, pe motivul „inconștient în stradă”.

La locul solicitării, echipa PAMU Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița a constatat că bărbatul era în stare de ebrietate. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față.

Echipa AMU a solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

În urma altercaței, felcerul echipei AMU a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta a fost transportată la IMSP IMU și internată în spital cu „Traumă cranio-cerebrală închisă – comoție cerebrală, fractura oaselor nazale”.

CNAMUP reiterează că ultragierea lucrătorilor medicali – jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, cât și alte acțiuni (inacțiuni) care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.