Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O deputată PAS a depus…

O deputată PAS a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii în legătură cu declarațiile lui Bolea

Deputata PAS, Doina Gherman a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii în legătură cu declarațiile deputatului Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, care a folosit, într-o postare pe Facebook, expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist, băgată pe gât”.

„Copiii și adulții care suferă de autism, părinții acestora, toți cei care îngrijesc persoane cu autism merită scuze publice de la deputatul Vasile Bolea. Nu încape îndoială că în discursul său grobian a folosit cuvântul „autist” cu o conotație negativă, de batjocură pentru a-și eticheta adversarii politici, contribuind astfel la crearea unei percepții greșite și degradante cu privire la ceea ce reprezintă spectrul autist în general.

Domnul deputat, pe lângă scuzele publice, ar mai trebui sa ia și niște lecții de toleranță și empatie. Pentru că un ales al poporului trebuie să cunoască problemele cu care se confruntă societatea, trebuie să le apere drepturile și interesele, și cel mai important trebuie să respecte cetățenii acestei țări. Or discursul său deloc elegant și mitocan, și faptul că așa și nu și-a recunoscut greșeala denotă anume o profundă lipsă de respect față de semenii săi și o lipsă cronică de bun-simț”, a precizat deputata într-o postare pe facebook.

După ce mai multe asociații obștești, internauți, dar și deputați au venit cu critici dure la adresa deputatului Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, după ce acesta a folosit, într-o postare pe Facebook, expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist, băgată pe gât”, Bolea adresează scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate.

Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc au sesizat la 31 decembrie Curtea Constituțională pentru interpretarea Constituției în vederea elucidării posibilității dizolvării Parlamentului prin adoptarea de către forul legislativ a unei hotărâri în acest sens cu o majoritate calificată de două treimi de voturi ale deputaților.

Potrivit sesizării, deputații a cerut curții să se expună modul cum poate Parlamentul să adopte decizie privind auto-dizolvarea sa și provocarea astfel a alegerilor anticipate.