Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O companie israeliană va lansa…

O companie israeliană va lansa zboruri directe spre Chișinău, din luna noiembrie

Sursa: airbus.com

Cetățenii moldoveni vor avea mai multe opțiuni de a se întoarce la Chișinău dar și pentru a ajunge la Tel Aviv. Începând cu 2 noiembrie 2023, vor fi lansate zboruri directe Tel Aviv – Chișinău – Tel Aviv care vor fi operate de către compania israeliană „Arkia”, conform unui comunicat emis de Guvern miercuri, 25 octombrie.

Ambasadorul R. Moldova în Statul Israel, Alexandr Roitman, după o întrevedere cu directorul general al companiei aeriene „Arki” Gadi Tepper, a anunțat despre lansarea curselor regulate Tel Aviv – Chișinău – Tel Aviv, la prețuri accesibile, începând cu data de 2 noiembrie. Aceste zboruri vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică.

„În cadrul întrevederii oficiale de la sediul companiei „Arkia”, părțile au remarcat micșorarea drastică a numărului de zboruri directe dintre Tel Aviv și Chișinău din cauza stării de urgență și stării de război în Israel, precum și creșterea semnificativă a prețurilor la biletele avia.

Totodată, luând în considerare cererea în creștere a cetățenilor moldoveni în vederea deplasării în Republica Moldova, care s-au adresat la misiunea diplomatică, precum și la solicitarea Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel, compania ”Arkia”, a decis operarea a câte 2 (două) zboruri pe săptămână pe direcția Tel Aviv-Chișinău, în zilele de joi și duminică, la prețuri accesibile”, potrivit unui comunicat emis de Ambasada R. Moldova.

Până acum, două companii aeriene operau zboruri din Chișinău spre Israel. De sâmbătă, 21 octombrie, compania aeriană HiSky și-a sistat temporar zborurile din și spre Tel Aviv, din motive de securitate, în contextul conflictului militar dintre Israel și gruparea Hamas. Nici compania FlyOne nu zboară în prezent spre sau din Israel, conform datelor publicate pe pagina web a Aeroportului Internațional Chișinău.

Conform celor mai recente date prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în perioada 20 – 23 octombrie au revenit în țară 233 de cetățeni moldoveni, iar 43 au plecat înapoi spre Israel. În total, de la începutul războiului, prin intermediul curselor aeriene au revenit 1 855 de cetățeni ai țării noastre și au plecat 591 moldoveni.