Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărul infecțiilor respiratorii la copii…

Numărul infecțiilor respiratorii la copii este în creștere. Capacitatea spitalelor municipale din Chișinău, depășită

Poză simbol

Numărul cazurilor de infecții respiratorii la copii este în creștere, iar numărul copiilor internați depășește capacitatea spitalelor din municipiu Chișinău. „Este o situație fără precedent până acum”, a declarat Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei care a avut loc luni, 26 decembrie.

Potrivit lui Boris Gîlca, pe parcursul săptămânii trecute, au fost raportate 7621 de cazuri de infecții la copii. Numărul cazurilor este în creștere cu 2040 de cazuri față de săptămâna precedentă și cu 5040 mai multe cazuri, decât perioada similară a anului trecut.

Numărul copiilor spitalizați depășește numărul locurilor din spitale. Potrivit informațiilor furnizate de Boris Gîlca, la Spitalul Clinic Municipal de copii Nr.1 sunt internați 130 de copii cu infecții respiratorii, cu vârsta de până la 2 ani, pe 100 de paturi. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 129 de copii pe cele 100 de paturi. La Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” sunt internați 130 de copii cu complicații ale infecțiilor respiratorii.

Este o perioadă foarte complicată, o situație fără precedent până acum. Probabil vor urma  externări și vom putea suplini numărul de internări”, a ținut să menționeze Gîlca.

Centrul Mamei și Copilului internează copii din întreaga țară și „se fac eforturi consolidate pentru a face față situației”, a declarat Gîlca.

Tot în această perioadă au fost raportate 105 cazuri de gripă, dintre care 88 de pacienți au fost internați.